Projecten

Wat zijn Q-CELLS zonnepanelen

Q-CELLS zonnepanelen zijn panelen die oorspronkelijk uit Duitsland komen. Alleen vandaag de dag worden de zonnepanelen geproduceerd in China. Het merk levert degelijke zonnepanelen die tegen een stootje kunnen. De Q-CELLS zonnepanelen hebben onder andere als groot voordeel dat je profiteert van hoge prestaties, efficiëntie en rendement, ook bij relatief weinig zonlicht. De panelen hebben een mooie uitstraling en sterk. De panelen vallen daardoor onder het hoge segment van zonnepanelen.

Meer weten over Q-CELLS zonnepanelen en de voordelen van zonnepanelen? Lees dan hieronder verder.

Over Q-CELLS zonnepanelen

De zonnepanelen van Q-CELLS bieden de meest geavanceerde vooruitgang in celscheidingstechnologie met ronde kabels – om zowel elektrische als optische verliezen aanzienlijk te verminderen. Dit komt door de stroom die door iedere cel loopt en vervolgens gehalveerd wordt. Van het merk zijn allerlei verschillende soorten zonnepanelen te verkrijgen. Ieder type paneel heeft weer zijn eigen kenmerken en voordelen. Een ander voordeel van deze zonnepanelen is dat het verbonden is met een verzekeringsmaatschappij. Zo worden er aan de panelen zeer hoge eisen gesteld op het gebied van rendement en brandveiligheid.

Je koopt dan ook zeer goede kwaliteit zonnepanelen. Ook zijn de zonnepanelen Tüv gekeurd, omdat ze eerst oorspronkelijk uit Duitsland komen. De zonnepanelen worden namelijk door zeer strenge arbeidsvoorwaarden geproduceerd. Er wordt daarbij tijdens de productie ook goed gelet op het milieu. De Q-CELLS zonnepanelen hebben ook zeer goede testresultaten. Zo zijn er van de zonnepanelen niet alleen laboratoriumresultaten bekend, maar dus ook testresultaten. Die testen pakken zeer goed uit. De zonnepanelen komen ook bij een producent vandaag die doet wat die zegt.

Voordelen zonnepanelen

Voor het aanschaffen van zonnepanelen is het natuurlijk belangrijk om de voordelen van zonnepanelen te weten en daar zo zelf ook je voordeel uit te kunnen halen. Bij zonnepanelen zijn er verschillende voordelen. Natuurlijk voordelen voor het milieu, zonnepanelen leveren namelijk groene energie. Ze staan tenslotte verbonden met de zon en de zon is een milieuvriendelijke energiebron. Naast groene en daarmee milieuvriendelijke voordelen kennen zonnepanelen ook financiële voordelen.

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt creëer je je eigen stroom. Hierdoor bespaar je dus op je energiekosten en dat is een voordeel. Per jaar kun je daardoor al snel 600 euro besparen op energiekosten. Natuurlijk zijn zonnepanelen eerst een investering, maar na ongeveer tien jaar heb je deze ook weer terugverdiend. Vanaf dan zul je dus zelfs aan je zonnepanelen verdienen.

Er zijn dus voordelen voor het milieu en financiële voordelen, maar zonnepanelen bieden ook extra voordelen aan je woning. Sinds 1 januari 2015 is het namelijk zo dat een energielabel verplicht is voor iedereen die een huis wil kopen of huren. Met zonnepanelen op je dak kun je een hoger en daardoor beter energielabel krijgen. Een voordeel is dat als je de woning zou willen verkopen of verhuren die met zonnepanelen op het dak meer geld waard is. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen en een groot voordeel. Dit geldt tevens ook voor goede isolatie en een hele zuinige cv-ketel. Het zijn gewoon extra pluspunten voor je woning.