Montage, Projecten

Grote plaatsing systeemplafonds in Zwolle

Bij een nieuw opgeleverd kantoorpand in Zwolle zijn de systeemplafonds geplaatst door Plafond-systemen.nl. Nadat er maanden gewerkt is aan de realisatie van een energie neutraal kantoorpand op industrieterrein Marslanden A in Zwolle is het vandaag opgeleverd. Plafond-systemen.nl is verantwoordelijk geweest voor de montage van de systeemplafonds. Vanuit de opdrachtgever was er de opdracht om de huiskleuren groen en grijs terug te laten komen in de verschillende kantoren. De mannen van Plafond-systemen.nl hebben hierom gepersonaliseerde plafondplaten laten maken.

Duurzame plafondplaten

De plafondplaten die gemonteerd zijn staan bekend om de duurzaamheid van het product. Het kantoorpand is volledig energie neutraal en daarom is er door Plafond-systemen.nl gekozen om uitsluitend gebruik te maken van duurzame producten. Zo is er gekozen om gebruik te maken van bamboe hout voor de plafondplaten. Bamboe hout is uiterst duurzaam. De Moso bamboe dat verwerkt is in de plafondplaten is de snelst groeiende plant ter wereld. Binnen een paar maanden groeien de bamboe stammen uit tot een lengte van 20 meter. Door de hoge groeisnelheid absorbeert de bamboeplant een grote hoeveelheid CO2.

Brandwerend plafond

Naast dat de plafondplaten duurzaam geproduceerd zijn. Hebben de plafondplaten Plafond-systemen.nl ook een akoestische, licht reflecterende en warmte-isolerende eigenschappen. Ook zijn de platen van brandwerend materiaal gemaakt en hebben ze hierdoor een brandvertragend effect. Doordat de platen eenvoudig los te maken zijn blijft het bovenliggende plafond eenvoudig toegankelijk.