Montage

Een rolluik kopen? Vraag meerdere offertes aan.

Ben je van plan om een rolluik te kopen? Wat goed! Dit is niet alleen handig in gebruik en maar het verhoogt ook de waarde van je huis. Maar waar moet je op letten bij het kopen van rolluiken? In deze blog lees je er alles over.

Advies

De kans is groot dat je niet veel weet over rolluiken. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem. Er zijn genoeg bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld een specialist inschakelen die jou advies geeft over het beste soort rolluik te nemen dat bij jou huis past.

Ze kijken in de eerste instantie nou jouw woning voor wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk ook huizen waarbij het niet altijd mogelijk is. Dit kan de specialist goed voor jou inschatten.

Wensen

Wat zijn jou wensen bij het kopen van een rolluik? Wil je één in een prachtige kleur dat mooi past bij jou kozijnen? Dan kan je het beste een rolluik nemen van kunststof. Een nadeel hiervan is dat het dan alleen verduisterd werkt in je huis. Als je juist een rolluik neemt als extra veiligheid tegen inbraak kan je beter een rolluik nemen van aluminium. Deze is vaak maar in maximaal drie kleuren verkrijgbaar. Dit rolluik heeft dan wel meerdere functies, alleen het is minder fraai op de woning.

Kopen en monteren

Als je advies hebt aangevraagd is de kans groot dat je de rolluiken daar koopt of bij een bedrijf dat de specialist aanraadt. Voordat je deze offerte blind aanneemt is het goed om te kijken naar andere bedrijven in de buurt. Of bedrijven waarmee bekende mensen in jouw omgeving ervaring mee hebben. Zo kan je een bedrijf uitkiezen waar je een goed gevoel bij hebt. Ook is het goed om reviews te lezen van een bedrijf.

Ben jij een beetje handig? Dan hoef je lang niet altijd een rolluik te laten monteren. Dan kan je het gerust zelf doen. Dit gaat lang niet altijd op. Bij een inbouw rolluik is dit vaak niet van toepassing. Hiervoor is breekwerk nodig, en ervaring. Als je dat niet hebt is het niet aan te raden om het zelf te doen. Maar bijvoorbeeld een opbouwrolluik kan je zelf monteren. Dit komt omdat het een kast is die tegen je raam gemonteerd zit. Hier kan niet veel aan fout gaan. Heb je geen ervaring of vind je het spannend? Dan kan je beter het een ander laten doen. Als het rolluik kapot gaat krijg je namelijk geen garantie en maak je een hoop geld kapot.