Projecten

Afvoer verstopt, wat nu?

Afvoer die verstopt is

Een verstopte afvoer kan vervelend zijn om last van te hebben. Dit komt omdat een verstopte afvoer ervoor zorgt dat het water in de wasbak niet zomaar weg kan lopen. Een verstopte afvoer is makkelijk weg te werken. Echter weet niet iedereen hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Zelf oplossen

De afvoer verstopt hebben kan vervelend zijn. Echter is het mogelijk om dit zelf op te lossen. Een afvoer verstopt oplossen kun je doen door twee huishoudelijke middeltjes te gebruiken. Zo zijn soda en azijn een effectieve manier om een verstopte afvoer op te lossen.

Door soda in de afvoer te gieten en dit even te laten zitten, kunnen de resten al een beetje weg trekken. Als je hier azijn bij giet, ontstaan er allemaal bellen. Hierdoor zet deze mix uit. De verstopping wordt hierdoor vaak naar beneden geduwd. Om de laatste resten van de verstopping weg te krijgen, kun je een aantal liter kokend water in de afvoer gieten. De meeste verstopping komen hierdoor uit de afvoer.

Loodgieter inschakelen

Als de afvoer verstopt is, kan dit ook lastig weg te krijgen zijn. Dit komt omdat de verstopping ook moeilijk vast blijft zitten. Hierbij kan het handig zijn om een loodgieter in te schakelen. Deze kan helpen met het ontstoppen. Dit kan door middel van een ontstopper gedaan worden.

Op het moment dat het een heftige verstopping is, is de kans ook aanwezig dat de buizen uit elkaar moeten. Meestal wordt deze methode voorkomen. Dit komt omdat dit veel rommel kan geven. Verder is het ook niet de snelste methode om het op te lossen. Hierdoor wordt meestal gekozen voor een speciale ontstopper die gemaakt is om lastige verstoppingen makkelijk weg te werken.